Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika geologického učiva (Bi2MP_DPGE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Bi2MP_DPGE - Didaktika geologického učiva, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení
Návrh geologické exkurze (skalní útvar Čertovy mlýny) Neznámý 01.05.2018 13:18 1

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student schopen:(1.) zvolit pro expozici geologického učiva vhodnou formu a metodu;(2.) naplánovat a zrealizovat terénní cvičení a exkurzi s geologickou tématikou;(3.) vytvářet a vést sbírky geologického materiálu;(4.) navrhnout a provést geologický experiment;(5.) zhodnotit učebnice s geologickou tématikou používané na ZŠ porovnat;(6) Orientovat se v geologicky zaměřené literatuře;(7) budovat kabinet geologie na ZŠ.

Osnova

Didaktika geologie jako věda. Výuka geologické tématiky na ZŠ. Postavení geologického učiva v RVP ZV. Metody, formy a prostředky výuky geologického učiva. Kabinet učitele geologie. Exkurze a terénní cvičení v geologii.

Literatura

http://mineralogie.sci.muni.czhttp://pruvodce.geol.morava.sci.muni.czVÁVRA, Václav a Jindřich ŠTELCL . Významné geologické lokality Moravy a Slezska. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2014. 292 s. 55 - Vědy o zemi. geologické vědy. ISBN 978-80-210-6715-8. infoPutování naším pravěkem. Edited by Martin Košťák - Martin Mazuch, Illustrated by Petr Modlitba - Jiř. Vyd. 1. Praha: Granit, 2011. 192 s. ISBN 9788072960781. infoJANOŠKA, Martin. Geologie pro učitele. 1. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého, Přírodovědecká fakulta, 1999. 196 s. info

Požadavky

Bi2MP_DPP2 Didaktika přírodopisu 2 && Bi2MP_DPS2 Didaktika přírodopisu 2

Garant

doc. RNDr. Jindřich Štelcl, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Jindřich Štelcl, CSc.RNDr. Václav Vávra, Ph.D.Mgr. Libuše Vodová, Ph.D.