Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítače v chemii (CH2BP_2P9S)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CH2BP_2P9S - Počítače v chemii, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student schopen:- rychle a snadno editovat chemický text (chemické vzorce anorganických i organických sloučenin, schémata laboratorních aparatur, matematické vzorce, tabulky,...),- sbírat data a vyhodnocovat výsledky měření (spojení měřicích přístrojů s počítačem, program Excel aj.),- psát rozsáhlejší text (zpracování velkých dokumentů, styly, seznamy apod.),- mít představu o tvorbě studijních materiálů (chemická informatika, scanování, práce s obrázky, hypertext,...).

Osnova

1. Základy typografie.2. Word: psaní chemického textu, práce s velkými soubory.3. Excel: grafy, opakované výpočty.4. Malování.5. ChemSketch.6. Základy chemické informatiky.7. Chemický výukový a motivační software (příklady).8. Spojení počítače s dalšími přístroji (scanner, tužkový scanner, digitální fotoaparát, kamera, měřicí přístroje – s ukázkou v době laboratorního cvičení z fyzikální chemie).9. Tvorba zápočtových materiálů dle instrukcí vyučující, konzultace.

Literatura

studijní materiály v IS / Study materials posted under the course PdF:CH2BP_2P9SCVINGRÁFOVÁ, Eliška. Diplomová práce : Tvorba sbírky úloh pro předmět Počítače v chemii (Diploma thesis : Collection of exercises for the subject Computers in Chemistry). 2013.help k uvedený programům / help to mentioned computer programmesCVINGRÁFOVÁ, Eliška . Bakalářská práce : Tvorba studijního materiálu pro výuku předmětu Počítače v chemii. 2011. info

Garant

doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Vyučující

doc. Mgr. Hana Cídlová, Dr.PhDr. Mgr. Jan Krejčí