Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z fyzikální chemie (CH2BP_4W4S)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CH2BP_4W4S - Seminář z fyzikální chemie, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Nedílnou součástí fyzikální chemie jsou výpočty, umožňující kvantitativní popis fyzikálně chemických dějů a jevů. Cílem semináře je:- naučit posluchače samostatně aplikovat na přednáškách probrané fyzikálně chemické vzorce a zákony při řešení výpočetních příkladů z fyzikální chemie.

Osnova

1. Skupenské stavy.2. Základy termodynamiky.3. Fázové rovnováhy4. Termodynamika chemických reakcí.5. Roztoky elektrolytů.6. Galvanické články a elektrodové děje.7. Základy chemické kinetiky.8. Koloidní soustavy.9. Vybrané optické metody.

Literatura

doporučená literaturaKIŠOVÁ, Libuše a Libuše TRNKOVÁ. Příklady z fyzikální chemie. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 1991. 42 s. ISBN 80-210-0261-1. infoneurčenoATKINS, Peter William a Loretta JONES. Chemical principles :the quest for insight. 2nd ed. New York: W.H. Freman and Company, 2002. xxx, 1030. ISBN 0-7167-3923-2. info

Garant

doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Vyučující

doc. Mgr. Hana Cídlová, Dr.