Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratorní cvičení z fyzikální chemie (CH2BP_5P8L)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CH2BP_5P8L - Laboratorní cvičení z fyzikální chemie, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavní cíle kurzu jsou:- spojit poznatky získané v přednáškách a v samostatném studiu odborné literatury s praktickým ověřováním chemických zákonů na vybraných úlohách.- vést studenty k pečlivé a promyšlené práci ve fyzikálně chemické laboratoři, k odpovědné přípravě, přehlednému zpracování výsledků a k samostatnému formulování závěrů experimentů.

Osnova

1. Stanovení správnosti a opakovatelnosti pipetování různými druhy pipet a mikropipet. (4.1)2. Stanovení povrchového napětí stalagmometrickou metodou. (4.2)3. Viskozita (stanovení viskozity Höpplerovým viskozimetrem, teplotní závislost viskozity kapalin). (4.3)4. Termodynamika Daniellova galvanického článku. (4.4)5. Potenciometrické stanovení disociační konstanty slabé kyseliny.6. Konduktometrie. (4.8)7. Fotometrické stanovení disociační konstanty tetrabrom-m-kresolsulfoftaleinu. (4.9a)8. Fotometrické studium reakční kinetiky. (4.9b)9. Polarimetrické studium kinetiky kyselé hydrolýzy sacharózy. (4.10)10. Refraktometrie směsí ethanolu a vody. (4.11)11. Kineticko-spektrofotometrické stanovení askorbové kyseliny.12. Potenciometrické stanovení askorbové kyseliny.13. Adsorpce potravinářského barviva E 102 (tartrazin) na aktivním uhlí.

Literatura

CÍDLOVÁ, Hana . Laboratorní cvičení z fyzikální chemie. Brno: MU v Brně, 2003. 124 s. ISBN 80-210-3300-2. info

Požadavky

CH2BP_2P2L Lab. a přístroj. technika || CH2BP_3P3L Laboratorní technika

Garant

doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Vyučující

doc. Mgr. Hana Cídlová, Dr.