Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačové sítě a multimédia v chemii (CH2BP_6W3L)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CH2BP_6W3L - Počítačové sítě a multimédia v chemii, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavní cíle kurzu jsou:zvládnutí základů práce s počítači a počítačovou sítí Internet;využití multimédií jako součásti výukových technologií ve výchovně-vzdělávacím procesu;seznámení se s chemickými multimediálními výukovými programy a pořady.

Osnova

1. Historie počítačových sítí.2. Počítačová síť Internet a její vznik.3. Operační systém WINDOWS a Internet.4. Služby počítačové sítě Internet.4.1. Elektronická pošta.4.2. Elektronické diskusní skupiny.4.3. Elektronické konference.4.4. World Wide Web.4.5. Přenos souborů.4.6. Telnet.4.7. Talk a Internet Relay Chat.5. WWW stránky a jazyk HTML.6. Počítačová grafika (tabulky, grafy, obrázky, chemické vzorce).7. Multimédia, jejich historie a vývoj.8. Ukázky chemických multimediálních programů a pořadů.

Literatura

HOLSINGER, E. Jak pracují multimédia. UNIS, Brno 1995.HLADKÁ, Eva . Aktivní počítačové sítě - jedna z možných budoucností. Zpravodaj Ústavu výpočetní techniky Masarykovy univerzity v Brně, Brno: Masarykova univerzita v Brně, 2000, roč. 10, č. 4, s. 12-15. ISSN 1212-0901. URL info

Požadavky

Základní znalost práce s počítačem.

Garant

doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Luděk Jančář, CSc.