Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chemická exkurze (CH2MP_1W1E)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CH2MP_1W1E - Chemická exkurze, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíle předmětu:- seznámení se s vyučovací metodou chemické exkurze;- osvojení si praktických dovedností a schopností jak zařídit a zorganizovat chemickou exkurzi.

Osnova

Návštěva pěti různých provozů s různým chemickým zaměřením provozu a výroby.

Literatura

KLOUČKOVÁ, J.: Využití chráněných území ke školním exkurzím Plzeň a okolí. Plzeň: KCVJŠ Plzeň, 2008CEJPEK, K.: Exkurzia do výrobného závodu jako súčasť výučby chémie. Sborník mezinárodní konferencePETTY, Geoffrey. Moderní vyučování. Translated by Štěpán Kovařík. Vyd. 3. Praha: Portál, 2004. 380 s. ISBN 80-7178-978-X. infoSTRAKA, Miloslav. Chemické vycházky, aneb, Náměty pro činnost při vycházce do přírody, která může nahradit exkurzi do chemické výroby nebo laboratoře. Vyd. 1. Žďár nad Sázavou: Informační a metodické centrum, 1996. 20 s. infoČERNÁ, Břetislava . Chemické výroby a ochrana životního prostředí. Brno: Paido, 1996. ISBN 80-85931-21-4. info

Garant

doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Vyučující

Mgr. Irena Plucková, Ph.D.