Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chemická informatika (CH2MP_2W4L)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CH2MP_2W4L - Chemická informatika, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavní cíle kurzu jsou:zvládnutí základů práce s počítači a prostředky výpočetní techniky potřebné v chemické laboratoři při sběru dat a vyhodnocování výsledků měření;zvládnutí psaní a zpracování protokolů, chemických textů, seminárních a diplomových prací včetně obrázků, chemických vzorců, struktur a rovnic;zvládnutí vyhledávání informací na Internetu a práce s nimi.

Osnova

1. Počítač a Internet pro učitele chemie.2. World Wide Web pro učitele chemie.3. Publikování na WWW.4. Chemické databáze v počítačové síti Internet.5. Chemická literatura na Internetu.6. Výuka chemie na Internetu.

Literatura

Klán P., Mindl J., Štědrý A. a Rubešová E.: Chemická informatika, Ústav informatiky Akademie věd ČR, Pardubice 1999.Příručky WINDOWS 98 / Manuals WINDOWS 98Holsinger E.: Jak pracují multimédia, UNIS, Brno 1995.White R.: Jak pracují počítače, UNIS, Brno 1994.Mazák E.: Počítačové řízení a podpora výuky, ČVUT, Praha 1988.

Požadavky

Základní znalosti práce s počítačem a Internetem.

Garant

doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Luděk Jančář, CSc.