Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Integrované přírodovědné pokusy (CH2MP_3W2L)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CH2MP_3W2L - Integrované přírodovědné pokusy, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cvičení si klade za cíl:- zvládnutí vybraných pokusů s využitím znalostí a možností integrace přírodovědných oborů;- prohloubení praktických dovedností a zkušeností studentů učitelství chemie.

Osnova

Pokusy s půdními vzorky.Pokusy se vzorky vody.Pokusy s ekologickou tematikou.Zpracování odpadů z laboratorních cvičení.Náměty pokusů k vybraným okruhům integrovaného přírodovědného učiva.Látky a reakce kolem nás.Důkazy prvků v rostlinách a potravinách, důkazy vitaminů, iontů.

Literatura

SOLÁROVÁ, Marie. Efektní pokusy v chemii :tématický sešit : chemie. Ostrava: Scholaforum, 1996. 28 s. ISBN 80-86058-19-0. infoČERNÁ, Břetislava. Školní pokusnictví. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 1995. 76 s. ISBN 80-210-1128-9. infoLÁTAL, Milan, František SVOBODA a Igor TESAŘÍK. Vodárenství. II, Návody do cvičení. Vyd. 1. Brno: Ediční středisko VUT, 1987. 157 s. infoTESAŘÍK, Igor, Vladimír PELIKÁN a Josef VOSTRČIL. Vodárenství. I, Jímání a úprava podzemních vod. 1. vyd. Brno: Ediční středisko VUT, 1984. 119 s. info

Garant

doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Vyučující

Mgr. Irena Plucková, Ph.D.