Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratorní technika (CH2RC_2P1L)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CH2RC_2P1L - Laboratorní technika, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavní cíle předmětu jsou:- osvojení si základních bezpečnostních předpisů a pravidel práce v chemické laboratoři;- osvojení si základních praktických dovedností v laboratoři chemie;- správné provádění základních laboratorních operací a ovládání vybraných pracovních postupů;- správné vypracování protokolů a zápisů o provádění chemického laboratorního pokusu.

Osnova

Zásady bezpečné práce v chemické laboratoři.Laboratorní řád.Protipožární směrnice.První pomoc v laboratoři.Laboratorní pomůcky.Chemikálie a jejich klasifikace.Základní činnosti v chemické laboratoři.Sestavování základních aparatur, jejich funkčnost.Metody oddělování složek ze směsí.

Literatura

CÍDLOVÁ, Hana , Miroslav FIALA a Irena PLUCKOVÁ . Laboratorní technika. 2006. URL infoČERNÁ, Břetislava . Školní laboratoř - vybavení, technika, bezpečnost a hygiena práce. In Školní laboratoř - vybavení, technika, bezpečnost a hygiena. Brno: Masarykova univerzita Brno, 1997. ISBN 80-210-1657-3. infoČERNÁ, Břetislava . Školní pokusnictví. In Školní pokusnictví. Brno: Masarykova univerzita Brno, 1995. ISBN 80-210-1128-9. infoČERNÁ, Břetislava. Školní pokusnictví. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 1995. 76 s. ISBN 80-210-1128-9. info

Garant

doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Vyučující

Mgr. Irena Plucková, Ph.D.