Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Školní chemické pokusy 2 (CH2RC_5P1L)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CH2RC_5P1L - Školní chemické pokusy 2, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavní cíle cvičení:- rozšíření a prohloubení teoretických i praktických dovedností a návyků;- osvojení si dokonalého odborného a experimentálního zvládnutí školních chemických pokusů a jejich správné didaktické interpretace;- vytvoření si komplexního pohledu na možnosti využití školních chemických pokusů pro efektivní způsoby osvojování učiva chemie.

Osnova

1. Technika a didaktika pokusů jednotlivých témat učiva chemie ZŠ.2. Technika a didaktika kvantitativních a promítaných pokusů.3. Otázky problémovosti pokusů.4. Frontální a simultální vedení žákovských pokusů s využitím semimikrotechniky.5. Vedení laboratorních cvičení s využitím makrotechniky.6. Volná témata, laboratorní činnost, výstupy, diskuse.

Literatura

ČERNÁ, Břetislava. Školní pokusnictví. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 1995. 76 s. ISBN 80-210-1128-9. infoKLEČKOVÁ, Marta a Zdeněk ŠINDELÁŘ. Školní pokusy z anorganické a organické chemie. 1. vyd. Olomouc: Vydavatelství Univerzity Palackého, 1993. 116 s. ISBN 80-7067-262-5. info

Garant

doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Vyučující

Mgr. Irena Plucková, Ph.D.