Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Repetitorium chemie a didaktiky chemie (CH2RC_6P1S)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CH2RC_6P1S - Repetitorium chemie a didaktiky chemie, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je:- rekapitulovat klíčové odborně chemické a didaktické discipliny.- obnovit či fixovat informace, potřebnét k obhajobě diplomové práce resp. k vykonání státní závěrečné zkoušky z předmětu Chemie s didaktikou.

Osnova

1. Materiálně technické zabezpečení výuky chemie.2. Aplikace výchovně vzdělávacího systému ve výuce chemie.3. Možnosti a hranice výukové technologie ve výuce chemie.4. Systém řízení a rozhodování ve výuce chemie, význam a tvorba pedagogickéhoklimatu.5. Charakter a strukturace učiva chemie ZŠ.6. Aktuální organizační formy a metody práce ve výuce chemie.7. Aplikace vyučovacích zásad ve výuce chemie.8. Otázka pozornosti a motivace ve výuce chemie.9. Školní chemický pokus - postavení ve výuce, význam, klasifikace.10. Problémová metoda ve výuce chemie.11. Mezipředmětové vztahy a integrační tendence v přírodovědných předmětech.12. Diagnostika chemické školní práce.13. Ekologické aktivity ve výuce chemie.14. Zásady bezpečnosti chemické školní práce.

Literatura

Viz studijní literatura pro jednotlivé odborné chemické disciplíny a pro předmět Didaktika chemie / Vide the educational literature for particular scientific chemical discipline and for learning Didactics of chemistry

Garant

doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Vyučující

Mgr. Jiří Šibor, Ph.D.