Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interpretace textů z české literatury po roce 1945 1 (CJ2BP_LNT1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJ2BP_LNT1 - Interpretace textů z české literatury po roce 1945 1, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seminář formou rozborů a interpretací vybraných děl umožňuje studentům hlubší pochopení problematiky české poválečné literatury. Navazuje tak na povinný seminář k české literatuře po roce 1945.Při textových analýzách jsou studenti upozorňováni za základní stylové znaky v jednotlivých obdobích, jakož i na specifika poetik literárních uskupení či výrazných autorských osobností. Studenti dále budou rozvíjet všechny svoje literárněvědné znalosti a interpretační dovednosti s cílem efektivněji komunikovat s literárním dílem.Studenti budou schopni objasnit vývoj literárních směrů a proudů v daném období české literatury. Budou schopni identifikovat a analyzovat styl výrazných literárních osobností daného období. Budou schopni interpretovat literární díla a obhájit a podpořit své názory literárně vědnými znalostmi.

Osnova

- rozbory a interpretace vybraných děl české literatuře po roce 1945

Literatura

KOŽMÍN, Zdeněk. Interpretace básní. Vyd. 2., přeprac. Brno: Masarykova univerzita, 1997. 186 s. ISBN 80-210-1694-9. info

Garant

doc. PhDr. Jiří Poláček, CSc.

Vyučující

Mgr. Miroslav Chocholatý, Ph.D.