Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k závěrečné práci (CJ2RC_JSZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJ2RC_JSZP - Seminář k závěrečné práci, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Témata prací z českého jazyka pro studenty učitelství českého jazyka a literatury pro základní školy se týkají vyučování českého jazyka, kultury vyjadřování žáků základních škol, vybraných jazykových jevů v textech různých stylových oblastí, mluvených projevů ve zvoleném regionu, jazykové stránce literatury pro mládež, vývojových tendencí v současné spisovné češtině, výzkumu znalostí žáků základní školy aj.Předpokládá se, že v závěru kurzu:– student má dokončený výzkum a dokáže jej vyhodnotit;– student je schopen předložit zpracování výsledků výzkumu a zobecnění poznatků;– student má zpracovanou předběžnou verzi závěrečné práce.

Osnova

1. Konzultace plánu výzkumu (např. dialektologického výzkumu v terénu, výzkumu znalostí žáků...)2. Průběžná prezentace výsledků.3. Písemné zpracování výsledků výzkumu.4. Diskuse nad problémy výzkumu.

Literatura

Vádemékum autora odborné a vědecké práce :(se zaměřením na práce pedagogické). Edited by Vladimír Spousta. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2000. 158 s. ISBN 80-210-2387-2. infoČMEJRKOVÁ, Světla, František DANEŠ a Jindra SVĚTLÁ. Jak napsat odborný text. Vyd. 1. Voznice: LEDA, 1999. 255 s. ISBN 80-85927-69-1. infoSPOUSTA, Vladimír . Etické aspekty vědecké práce. In Maňák, Josef, a kol. Kapitoly z metodologie pedagogiky. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita Brno, 1994. s. 109-115. ISBN 80-210-1031-2. infoSPOUSTA, Vladimír . Práce s literaturou. Kapitola 15. In Maňák, Josef, a kol. Kapitoly z metodologie pedagogiky. Chapters on the Methodology of Pedagogy. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita v Brně, 1994. s. 91-100. Spisy Pedag. fak. Masarykovy univ. v Brně - sv. 57. ISBN 80-210-1031-2. info

Garant

doc. PhDr. Eva Minářová, CSc.

Vyučující

PaedDr. Květoslava Klímová, Ph.D.PhDr. Ivana Kolářová, CSc.Mgr. et Mgr. Marek LollokPaedDr. Ivo Martinec, CSc.doc. PhDr. Eva Minářová, CSc.PhDr. Mgr. Dagmar Sochorová, Ph.D.Mgr. Hana Svobodováprof. PhDr. Rudolf Šrámek, CSc.doc. PhDr. Jana Marie Tušková, Ph.D.Mgr. Hana Žižková