Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interpretace textů z české literatury po roce 1945 1 (CJ3BP_LNT1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJ3BP_LNT1 - Interpretace textů z české literatury po roce 1945 1, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti budou schopni objasnit vývoj literárních směrů a proudů v daném období české literatury. Budou schopni identifikovat a analyzovat styl výrazných literárních osobností daného období. Budou schopni interpretovat literární díla a obhájit a podpořit své názory literárně vědnými znalostmi.Students will be able to explain the development of literary trends and movements in the particular period of Czech literature. They will be able to identify and analyse the style of outstanding literary personalities of the period. They will be able to interpret literary pieces as well as justify and support their views using their knowledge of literary studies.Seminář formou rozborů a interpretací vybraných děl umožňuje studentům hlubší pochopení problematiky české poválečné literatury. Navazuje tak na povinný seminář k české literatuře po roce 1945.Při textových analýzách jsou studenti upozorňováni za základní stylové znaky v jednotlivých obdobích, jakož i na specifika poetik literárních uskupení či výrazných autorských osobností. Studenti dále budou rozvíjet všechny svoje literárněvědné znalosti a interpretační dovednosti s cílem efektivněji komunikovat s literárním dílem.

Osnova

- rozbory a interpretace vybraných děl české literatuře po roce 1945

Literatura

KOŽMÍN, Zdeněk. Interpretace básní. Vyd. 2., přeprac. Brno: Masarykova univerzita, 1997. 186 s. ISBN 80-210-1694-9. info

Garant

doc. PhDr. Jiří Poláček, CSc.

Vyučující

Mgr. Miroslav Chocholatý, Ph.D.