Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Využití kreativity žáků při rozvíjení slovní zásoby (CJKSV_KreS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJKSV_KreS - Využití kreativity žáků při rozvíjení slovní zásoby, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po absolvování předmětu účastník:a) ovládá nejnovější metody a postupy pro slohovou a komunikační výchovu;b) dokáže vhodně propojit část invenční, kompoziční a stylizační;c) sestaví vyučovací hodinu slohu s maximálním zapojením žákovy kreativity;d) využívá svých znalostí a dovedností při hodnocení a klasifikaci mluvených a psanýchprojevů žáků;e) povede žáky nenásilně k nácviku kultivovaného souvislého projevu, a to jak psaného, tak mluveného.

Osnova

1. RVP ZV a nově zaváděné Standardy pro komunikační a slohovou výchovu2. Využití ukázek umělecké literatury pro děti a mládež k rozvíjení komunikativních dovedností3. Tři fáze nácviku souvislého mluveného/psaného projevu, jejich charakteristika a využití ve vyučovací hodině4. Volba témat pro souvislý jazykový projev žáka – práce s frazeologií5. Oprava, hodnocení a klasifikace mluvených i psaných žákovských projevůVšechna témata budou propojena s praktickými ukázkami možností kreativního zapojení žáků s cílem osvojení si kultivovaného souvislého projevu.

Literatura

doporučená literaturaKLÍMOVÁ, Květoslava a Ivana KOLÁŘOVÁ . Čeština zajímavě a komunikativně I. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, a. s., 2013. 296 s. Pedagogika. ISBN 978-80-247-4112-3. info

Garant

PaedDr. Květoslava Klímová, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Květoslava Klímová, Ph.D.