Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Alternativní metody rozvíjení komunikačních a slohových dovedností (CJKSV_MetK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJKSV_MetK - Alternativní metody rozvíjení komunikačních a slohových dovedností, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předpokládá se, že po ukončení předmětu účastník:1. porozumí podstatě třífázového modelu učení a dokáže ho využít při plánování a realizaci vyučovací hodiny;2. porozumí podstatě vybraných metod tzv. kritického myšlení - cílem je rozvíjejí aktivního, efektivního učení a samostatného, kritického myšlení žáků;3. dokáže prakticky užívat metody kritického myšlení při rozvoji komunikačních a slohových dovedností žáků 2. stupně ZŠ.

Osnova

1. Charakteristika třífázového modelu učení (evokace – uvědomění – reflexe).2. Vytváření prostředí pro kritické myšlení v hodinách českého jazyka.3. Metody a strategie kritického myšlení vedoucí k aktivnímu a efektivnímu učení žáků při výuce komunikačních a slohových dovedností na 2. stupni ZŠ.4. Způsoby hodnocení.

Literatura

doporučená literaturaGRECMANOVÁ, Helena. Klima školy. Vyd. 1. Olomouc: Hanex, 2008. 209 s. ISBN 978-80-7409-010-3. infoAktivizační metody ve výuce, prostředek ŠVP. Edited by Helena Grecmanová - Eva Urbanovská. Vyd. 1. Olomouc: Hanex, 2007. 178 s. ISBN 978-80-85783-73-5. infoGRECMANOVÁ, Helena, Eva URBANOVSKÁ a Petr NOVOTNÝ. Podporujeme aktivní myšlení a samostatné učení žáků. Vyd. 1. Olomouc: Hanex, 2000. 159 s. ISBN 80-85783-28-2. info

Garant

PaedDr. Květoslava Klímová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Jana Marie Tušková, Ph.D.