Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktická cvičení z archeologie II (De2BP_CAR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu De2BP_CAR2 - Praktická cvičení z archeologie II, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cvičení probíhají v archeologické laboratoři katedry historie. Soustřeďují se na praktické zvládnutí základních archeologických dovedností (konzervaci, rekonstrukci předmětů – hlavně keramiky, výrobu a povrchovou úpravu sádrových odlitků významných archeologických artefaktů a památek, technickou dokumentaci, kreslení, fotografování, zhotovování plánů apod.) a také na dílčí pomoc při zpracovávání některých výsledků archeologických výzkumů ve Znojmě - Hradišti.Cílem předmětu je získání základních vědomostí o pracovních postupech technického charakteru v archeologii a osvojení si některých praktických dovedností, které mohou být budoucími pedagogy využity ve škole. V praktických cvičeních z archeologie zaškolujeme posluchače i pro práci v terénu. Proto je také předmět úzce propojen s archeologickou praxí na výzkumu velkomoravského výšinného hradiště sv. Hypolita ve Znojmě. Předmět přímo navazuje na předchozí kurz - "Praktická cvičení z archeologie I."

Osnova

The graduate of this course is going to be acquired by concrete imageabout practically archaeology. The informations and experience can employ in his pedagogical practice.

Literatura

Časopis Ve službách archeologie I. - VII., ISSN 1802–5463

Garant

doc. PhDr. Bohuslav Klíma, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Bohuslav Klíma, CSc.