Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny raného novověku (De2BP_ORNO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu De2BP_ORNO - Dějiny raného novověku, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Společenská modernizaceNa konci tohoto kurzu bude student schopen porozumět a vysvětlit problematiku klíčových přeměn české národní společnosti a světa v třísetletém období raného novověku (od konce 15. stol. do 1800) v oblasti politické, hospodářské sociální a kulturní.

Osnova

Renesance a humanismus.Česká reformace a protireformaceHabsburská monarchieTřicetiletá válka a ČechyPřeměny po třicetileté válceBaroko, osvícenství, klasicismusPrůmyslová revoluceformování moderní české společnosti.

Literatura

BĚLINA, Pavel, Jiří KAŠE a Jan Pavel KUČERA. České země v evropských dějinách. Vyd. 1. Praha ;: Paseka, 2006. 404 s., [1. ISBN 80-7185-793-9. info

Požadavky

Na konci tohoto kurzu bude student schopen:porozumět a vysvětlit změny v české národní společnosti od konce 15. století k roku 1800.

Garant

Mgr. Jiří Mihola, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiří Mihola, Ph.D.PhDr. Kamil Štěpánek, CSc.PhDr. Marek Vařeka, Ph.D.