Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktické aspekty výuky regionálních dějin (De2MP_DIRD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu De2MP_DIRD - Didaktické aspekty výuky regionálních dějin, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student schopen porozumět a vysvětlit všechny otázky regionálních dějin, jako zejména dějin obcí a měst. Pozornost bude věnována využití regionálních dějin ve výuce dějepisu.

Osnova

Podstata a poslání regionálních dějinPojetí a vymezení regionuDějiny obcí, měst a vesnicVýznam kronik v regionální práciHistorické místopisy v regionechMožnosti a perspektivy historické vlastivědyRegionální historie v dějepisném vyučování

Literatura

povinná literaturaBARTOŠ, Josef, Jindřich SCHULZ a Miloš TRAPL. Regionální dějiny :pojetí, poslání, metodika. Vyd. 1. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2004. 119 s. ISBN 80-244-0865-1. infodoporučená literaturaRegionální dějiny v dějepisném vyučování na českých a slovenských školách.

Garant

doc. PhDr. František Čapka, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. František Čapka, CSc.