Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Multimedia (DT2RC_2MUL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DT2RC_2MUL - Multimedia, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student schopen aplikovat získané vědomosti ve výuce.Na konci tohoto semestru bude student schopen sestavit výukové prezentace v Power Pointu s využitím periferií počítače.

Osnova

1. Stanovit využití multimedií při přípravě učitele na vyučování a při sebevzdělání učitele.2. Seznámit se s didaktickou aplikací multimediálního programu. Posoudit možnostivyužití multimediálních CD ROM titulů ve školní výuce.3. Didaktická aplikace vizualizéru s využitím jejich příslušenství v pedagogické praxi.4. Seznámit se s vlastnostmi digitálního fotoaparátu a jeho využitím při práci učitele.5. Projekce výukového videopořadu, výběr vhodného videopořadu pro výuku.Pedagogické využití videomagnetofonu, televizního přijímače a teletextu při přípravěna výuku a ve výuce. Převod záznamu do digitální podoby a jeho digitální editace.6. Práce s digitální kamerou s uplatněním pedagogických zásad.7. Příprava multimediálních prezentací k vybranému tématu, jako motivace ve výuce imimoškolní činnosti realizovaná programem PowerPoint.

Literatura

Magera, I. Microsoft PowerPoint 2000 CZ. Brno: CCB s.r.o, 2000.Viz informace učitele

Požadavky

Znalost práce s počítačem

Garant

doc. Ing. Jiří Strach, CSc.

Vyučující

PhDr. Jan Válek, Ph.D.