Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Světové zprávy z médií 2 (FJBV_SZ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FJBV_SZ2 - Světové zprávy z médií 2, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz je zaměřen na nácvik porozumění současnému jazyku a rozšiřování slovní zásoby. Studenti čtou vybrané aktuality ze současného frankofonního tisku (Le Monde, Le Figaro, Libération) a poslouchají či sledují ukázky ze zpravodajského vysílání frankofonních rozhlasových a televizních kanálů (RFI, TV5 Monde, France 24). Procvičují tak nejen schopnost pochopení psaného a slyšeného textu, ale zároveň prohlubují svůj kulturní rozhled a orientaci v aktuálním světě frankofonních zemí.

Osnova

Porozumění na základě četby aktuálního frankofonního tisku a poslechu rozhlasového a televizního zpravodajství.

Literatura

LANCIEN, Thierry. Le journal télévisé :construction de l' information et compétences d' interprétation. [Paris]: Didier, 1995. 125 s. ISBN 2-278-04525-3. infoRFI www.rfi.frLe Monde www.lemonde.frFrance 24 www.france24.comLibération www.liberation.frLe Figaro www.lefigaro.frTV5 Monde www.tv5.org

Garant

Mgr. Marcela Poučová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petra Suquet, M.A., Ph.D.