Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Světové zprávy z médií (FJBV_SZM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FJBV_SZM - Světové zprávy z médií, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz je zaměřen na nácvik porozumění současnému jazyku a rozšiřování slovní zásoby. Studenti čtou vybrané aktuality ze současného frankofonního tisku (Le Monde, Le Figaro, Libération) a poslouchají či sledují ukázky ze zpravodajského vysílání frankofonních rozhlasových a televizních kanálů (RFI, TV5 Monde, France 24). Procvičují tak nejen schopnost pochopení psaného a slyšeného textu, ale zároveň prohlubují svůj kulturní rozhled a orientaci v aktuálním světě frankofonních zemí.

Osnova

Porozumění na základě četby aktuálního frankofonního tisku a poslechu rozhlasového a televizního zpravodajství.

Literatura

LANCIEN, Thierry. Le journal télévisé :construction de l' information et compétences d' interprétation. [Paris]: Didier, 1995. 125 s. ISBN 2-278-04525-3. infoLe Figaro www.lefigaro.frRFI www.rfi.frFrance 24 www.france24.comLe Monde www.lemonde.frTV5 Monde www.tv5.orgLibération www.liberation.fr

Garant

Mgr. Marcela Poučová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petra Suquet, M.A., Ph.D.