Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazykový seminář 2A (FJMK_JS2A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FJMK_JS2A - Jazykový seminář 2A, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je zdokonalení jazykové kompetence, prohloubení dosavadních znalostí francouzské gramatiky a podstatné rozšíření slovní zásoby. Gramatické a lexikální struktury v učebnici jsou analyzovány a uvedeny do souvislosí s dalšími gramatickými jevy. Výchozí učebnicí je francouzská metoda Campus 4, která je doplněna dalšími materiály z níže uvedené literatury. Kurz předpokládá počáteční úroveň receptivních i produktivních komunikativních dovedností C1. Na konci tohoto kurzu by měl být student schopen: porozumět delším promluvám, složitým textům faktografickým i literárním; porozumět odborným článkům a delším technickým instrukcím; vyjadřovat se plynule a pohotově; přesně formulovat své myšlenky a názory; jasně vyjádřit a dobře uspořádat písemný text a podrobně vysvětlit svá stanoviska.

Osnova

Vybrané texty z učebnice.

Literatura

doporučená literaturaGIRARDET, Jacky a Jacques PÉCHEUR. Campus :[méthode de français]. Paris: CLE International, 2006. 191 s. ISBN 2-09-033309-X. infoCOURTILLON, Janine a Christine GUYOT-CLÉMENT. Campus :[méthode de français]. Paris: CLE International, 2005. 2 zvukové. ISBN 978-2-09-032824-0. infoBARBOT, Marie-José. DELF 1er degré :nouvelle formule A1, A2, A3, A4 : diplôme d'études en langue française. Paris: Hachette, 2001. 255 s. ISBN 2-01-155169-2. info

Požadavky

FJMK_JS1A Jazykový seminář 1A

Garant

Mgr. Marcela Poučová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Laurent Georges Canal