Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Deskové hry ve výuce cizího jazyka (FJMV_DH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FJMV_DH - Deskové hry ve výuce cizího jazyka, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti se v předmětu seznámí s různými deskovými hrami vhodnými k prohloubení komunikativní kompetence žáků i širšího publika. Každá desková hra bude uvedena krátkým teoretickým úvodem, kde se nastíní cíl a možnost použití. Následovat budou didaktické postupy pro práci ve výuce. Hlavním úkolem práce celého semestru bude uvést teoretické poznatky do praxe a společně vymyslet a zrealizovat deskovou hru využitelnou pro celou třídu FLE základní školy. Po absolvování tohoto kurzu budou studenti schopni: naplánovat vhodné deskové hry pro procvičování různých dovedností ve třídě; vytvořit si vlastní deskové hry; uplatnit své poznatky a dovednosti v praxi. Předmět jim také napomůže v samostatné kreativitě nezbytné k přípravě hodin FLE.

Osnova

Deskové hry určené primárně pro FLE. Deskové hry určené širokému publiku. Jak a kde deskové hry vyhledávat, inspirace.Teoretický základ využití deskových her ve výuce a problematika s tím spojená. Práce na společném projektu deskové hry.Uvedení deskové hry do praxe a oprava případných nedostatků.

Literatura

PENDANX, M. Les activités d´apprentissage en classe de langue. 1. vyd. Paris : Hachette, 1998. 192 s. ISBN 2-01-15-5098-X.SILVA, Haydeé. Le jeu en classe de langue. Edited by Dominique Abry. [Paris]: CLE International, 2008. 207 s. ISBN 978-2-09-035349-5. info

Garant

Mgr. Marcela Poučová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ivana ProcházkováMgr. Marcela Poučová, Ph.D.