Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Experimentální konzultační seminář jaro (Fy2MP_EKSJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Fy2MP_EKSJ - Experimentální konzultační seminář jaro, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je praktická aplikace vědomostí, získaných v základním kurzu. Studenti jsou vedení ve vybraných tématech k realizaci různých projektů a výukových programů.

Osnova

Seminář se věnuje praktické realizaci studentských, příp.tématicky zadaných projektů souvisejících se základním kurzem fyziky. Například :1. Konzervativní silové pole, pot. energie, zákon zach. Energie v experimentech.2. Demonstrace praktického využití balistického kyvadla.3. Praktické využití změny hmotnosti při konstrukci raket.4. Perpetum mobile, další zajímavé otázky či fyzikální paradoxy.5. Mechanika dopravní nehody.6. Harmonická analýza lidského hlasu.7. Čidla pro automatizaci meteorologického pozorování.8. Ukázání silových účinků při různých dopravních situacích s důrazem na bezpečnost.9. Letouny poháněné lidskou silou.10. Pokusy s plastelínou.11. Malá školní elektrárna.12. Numerické simulace -prezentace hotových počítačových fyzikálních modelů k probírané látce

Literatura

TARABČÁKOVÁ, Edita, VARGA, Zoltán : Fyzika v príkladoch. Alfa Bratislava 1983. 570s.

Garant

doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Vyučující

Mgr. Lukáš Paweradoc. RNDr. Petr Sládek, CSc.PhDr. Mgr. Jan Krejčí