Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny hudby 4 (HV7BP_DH4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HV7BP_DH4 - Dějiny hudby 4, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je podat přehled o vývojových obdobích hudební tvorby 20.stoletív teoretické a historické rovině rovině, která je doplňována posluchačskými zkušenostmi vedoucími k orientaci v základních a dílech jejich významných představitelů.

Osnova

1. Základní vývojové linie hudby 20. stol.2. Neoklasicismus a neofolklorismus.3. 2. vídeňská škola.4. Postwebernovské techniky.5. Hudba timbrů a elektroakustická hudba.6. Postmoderna.7. Odrazy světového vývoje u nás.Seznam odborné literatury (obsahuje základ předmětu)HERZFELD, Friedrich. Musica Nova. Praha: Mladá fronta, 1966. 466s.KOLEKTIV. Čeští skladatelé současnosti. Praha: Panton, 1985. 325 s.

Literatura

Čeští skladatelé současnosti. Edited by Alena Martínková. Praha: Panton, 1985. infoHERZFELD, Friedrich. Musica nova. Praha: Mladá fronta, 1966. info

Garant

doc. Mgr. Vladimír Richter

Vyučující

doc. Mgr. Ivo Bartošprof. Michal Košut, Ph.D.doc. Mgr. Vladimír Richter