Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra na nástroj 3 (HV7BP_HNN3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HV7BP_HNN3 - Hra na nástroj 3, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je vypěstovat u studentů schopnost stylizovat doprovod zadané melodie opatřené akordickými značkami způsobem, který koresponduje s charakterem melodické linie. Od počátku je kladen důraz na skutečnost, že jednu a tutéž melodii je možné doprovázet různým způsobem. Hra dvou skladeb dle vlastního výběru a v soulůadu s technickou úrovní daného studenta.

Osnova

Hra 25 písní, stylizovaný doprovod, mimotonální dominanta, transpozice písní. Hra opěrných písní pro tonální metodu písňovou (zpaměti). Hra dvou skladeb.

Literatura

TROJAN, J. Moravská lidová píseň. Melodika, harmonika. Praha: Supraphon, 1980. 222 s. ŠIMONKOVÁ, D. Desatero nezbytností klavíristy. Praha: SNP, 1986. 125 s. POPOVIČ, M. Teoretické aspekty klavírní improvizace (doprovod lidové písně). 1. vyd. Ústí nad LaTROJAN, Jan. Nové národní písně Františka Bartoše (1882) : faksimile výbraných zápisů s komentáři. Zlín: Studijně-dokumentační středisko Františka Bartoše Muzea jihovýchodní Moravy, 1996. 151 s. : i. infoČeský zpěvník : 500 lidových písní českých, moravských a slezských. Edited by Karel Plicka. V Praze: Družstevní práce, 1940. info

Požadavky

HV7BP_HNN2 Hra na nástroj 2

Garant

doc. Mgr. Petr Hala, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Ivo Bartošdoc. Mgr. Petr Hala, Ph.D.PhDr. Blanka Knopová, CSc.doc. PhDr. Judita Kučerová, Ph.D.Mgr. Dagmar RyšánkováMgr. Miloš Šmerda