Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra na nástroj 4 (HV7BP_HNN4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HV7BP_HNN4 - Hra na nástroj 4, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je na maximální možnou míru rozvinout u studentů schopnost pohotově a vhodným způsobem doprovodit zadanou melodii opatřenou akordickými značkami, schopnost transponovat písně alespoň ve zjednodušené podobě do jiných tónin. Student na základě dosavadní praxe ve hře doprovodů a s použitím teoretických znalostí z harmonie samostatně provádí harmonizaci jednodušších lidových melodií. Hra dvou skladeb s přihlédnutím k technické vyspělosti studenta. Hra opěrných písní pro tonální metodu písňovou v různých tóninách.

Osnova

Stylizace doprovodu zadané melodie, 25 písní s transpozicemi, samostatná harmonizace zadané melodie, hra dvou přednesových skladeb dle úrovně studenta. Hra opěrných písní pro tonální metodu písňovou v různých tóninách.

Literatura

PHILIPP, G. O vyučování improvizaci. 1. vyd. Ostrava: Městské kulturní středisko Ostrava, 1989.PRÚŠOVÁ, Z., JANŽUROVÁ, Z. S písničkou u klavíru. 3. vyd. Praha: Editio Supraphon, 1985. 16/2 02-118-85FALTUS, L. Řízená improvizace doprovodu lidových písní. Praha: SPN, 1982. 96 s.RISINGER, K. Harmonické funkce a značky. Praha: Academia, 1966. 318 s.

Požadavky

HV7BP_HNN3 Hra na nástroj 3

Garant

doc. Mgr. Petr Hala, Ph.D. et Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Ivo Bartošdoc. Mgr. Petr Hala, Ph.D. et Ph.D.doc. PhDr. Judita Kučerová, Ph.D.Mgr. Dagmar RyšánkováMgr. Miloš Šmerda