Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Poslechový seminář k dějinám hudby 1 (HV7BP_PSD1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HV7BP_PSD1 - Poslechový seminář k dějinám hudby 1, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavním cílem kurzu je podat praktický přehled o vývojových obdobích hudební tvorby prostřednictvím posluchačských zkušeností vedoucích k orientaci v základních rysechslohových období a dílech jejich významných představitelů.

Osnova

Hudba v době raného křesťanství, Gregoriánský chorál ( Schola Gregoriana Pragensis)Světské a duchovní formy středověku, trubadúři,truvéři,minnesang (Rožmberská kapela)Raný středověký vícehlas, Ars antiqua,Ars nova,Styl Nizozemských školČeská gotika. HusitstvíSeznam odborné literatury (obsahuje základ předmětu)Černušák,G.: Dějiny evropské hudby, Praha 1964Hradecký, E.: Úvod do studia tonální harmonie, Praha 1972Szabolcsi, B.: Dějiny hudby od pravěku do konca 19. storočia, Bratislava 1962Kohoutek, C.: Hudební styly z hlediska skladatele, Praha 1976Pohanka,J.:Dějiny české hudby v příkladech,

Literatura

notové edice vybraných děl, nahrávky na CD

Garant

doc. Mgr. Vladimír Richter

Vyučující

MgA. Marek Olbrzymekdoc. Mgr. Vladimír Richter