Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zvuk a počítače (IN2MP_DTZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu IN2MP_DTZP - Zvuk a počítače, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student schopen aplikovat získané vědomosti ve výuce.Na konci tohoto semestru bude student schopen posoudit možnosti využití digitální techniky ve výuce.

Osnova

1/ Historie vývoje zvukové techniky ve školství.2/ Fyzikální vlastnosti analogového a digitálního zvuku, převodníky zvuku.3/ Média pro záznam a přenos zvuku a jejich nástup do škol.4/ Počítač se zvukovou kartou jako součást všech výukových multimediálních výukových programů, zvukové výstupy z počítače.5/ Digitální zvukové formáty, jejich komprese a jednoduchá archivace ve škole.6/ Tvorba audiopořadů pro vybrané předměty základní školy na multimediálním počítači.7/ Malé audiostudio na počítači a jeho základní obsluha.8/ Přenos zvuku po síti Internet jako součást videokonferencí a komunikace na školských serverech.9/ Komunikace v sítích mobilních operátorů s možností přesunu zvukových dat do počítačové sítě.

Literatura

Konupčík, Pavel - Kryzan, Otto. Multimediální cvičení z didaktických technologií. 1. vyd. PdF MU v Brně, 2004. infoViz informace učiteleSlavík, J a kol. Počítač jako pomocník učitele. Praha: Portál, 1997. ISBN 80-7178-149-5.

Požadavky

Znalost práce na PC

Garant

doc. Ing. Jiří Strach, CSc.

Vyučující

Ing. Martin Dosedla, Ph.D.