Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika křesťanské výchovy 2 (Kv2MP_DIK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Kv2MP_DIK2 - Didaktika křesťanské výchovy 2, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

V závěru kurzu student chápe didaktické zásady meditace a slavení v náboženské výchově, stejně jako metody práce s různými artefakty umění a symboly v náboženství. Orienuje se teoreticky i prakticky v didaktických metodách výuky náboženství a dokáže je pohotově aktualizovat.

Osnova

1. Meditace a slavení v náboženské výchově (základní pojmy, techniky, formy slavnosti)2. Náboženská zkušenost (vztah k náboženství a současné moderní společnosti)3. Církevní zvyky ve výuce náboženství (program vstupů do škol)4. Morální křesťanské poselství (křesťanská etika v praxi)

Literatura

doporučená literaturaPESCHKE, KARL-HEINZ. Křesťanská etika. 1999. infoLURKER, Manfred. Slovník biblických obrazů a symbolů. Vyd. 1. Praha: Vyšehrad, 1999. 365 s. ISBN 80-7021-254-3. infoLURKER, Manfred. Wörterbuch der Symbolik. Stuttgart: Alfred Kröner, 1988. ISBN 3-520-46404-7. info

Garant

doc. Dr. Petr Mareček, Th.D.

Vyučující

Ing. Mgr. Pavel Konzbul, Dr.