Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konstrukční geometrie 1 (MS2RC_KGE1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MS2RC_KGE1 - Konstrukční geometrie 1, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student schopen porozumět a vysvětlit následující pojmy a problémy: Vlastnosti rovnoběžného a středového promítání.Volné rovnoběžné promítání. Polohové a metrické úlohy.Řez roviny s hranolem a jehlanem, Afinní zobrazení. Afinita mezi kružnicí a elipsou.

Osnova

Úvod do zobrazovacích metod deskriptivní geometrie. Vlastnosti rovnoběžného a středového promítání. Volné rovnoběžné promítání, řešení polohových a metrických úloh, rovinný řez hranolu a jehlanu. Afinní zobrazení. Afinita mezi kružnicí a elipsou.

Literatura

ŘÍHA, Ota . Konstrukční geometrie I. První (dotisk 2002). Brno: Masarykova univerzita, 1999. 84 s. ISBN 80-210-2104-7. infoŘÍHA, Otta . Konstrukční geometrie II. 2. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2009. 139 s. ISBN 978-80-210-4803-4. info

Garant

PhDr. Jiřina Novotná, Ph.D.