Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klavírní improvizace 3 (MSBK_KI3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MSBK_KI3 - Klavírní improvizace 3, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je využít základní prvky klavírní improvizace, harmonizace a stylizace klavírního doprovodu u lidových a umělých písní. Na konci tohoto předmětu bude student schopen interpretovat snadné přednesové skladby vhodné pro děti předškolního věku a transponovat písně do blízkých tónin.

Osnova

Kadence dur v chromatických transpozicích.Hlasová cvičení s použitím tóniky a dominanty v klavírním doprovodu.25 písní s předehrou, mezihrou, dohrou a zpěvem.Vedlejší harmonické funkce - II. a VI. stupeň.Transpozice písní do blízkých tónin.Instruktivně přednesová skladba vhodná pro předškolní děti.

Literatura

povinná literaturaRYŠÁNKOVÁ, Dagmar . VÝBĚR PÍSNÍ PRO KLAVÍRNÍ IMPROVIZACI OBORU UČITELSTVÍ MATEŘSKÝCH ŠKOL. 2. rozšířené vydání. Brno: Masarykova univerzita, 2011. 99 s. ISBN 978-80-210-5726-5. infoneurčenoCRHA, Bedřich a Petr HALA . Technika klavírního doprovodu lidových písní. 1.vydání, 2003. Masarykova univerzita v Brně, 2003. 115 s. ISBN 80-210-3094-1. infoKabalevskij, Dmitrij. Album pro mládež. Praha: Supraphon 1986.Kleinová, Eliška – Laudová, Věra. Klavírní škola pro SPgŠ, 3., 4. díl. Praha: Supraphon 1986.Kalabis, Viktor. Skřivánek - Sborník písní pro MŠ. Praha: PANTON 1973.Čajkovskij, Petr Iljič. Album pro mládež op. 39. Bratislava: Opus 1973.

Požadavky

MSBK_KI2 Klavírní improvizace 2

Garant

Mgr. Dagmar Ryšánková

Vyučující

doc. PhDr. Judita Kučerová, Ph.D.Mgr. Dagmar Ryšánková