Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mediální kultura (MSBK_LMKP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MSBK_LMKP - Mediální kultura, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studijní předmět Mediální kultura je koncipován jako příspěvek k posílení tzv. mediální gramotnosti učitelů. Jeho cílem je především povzbudit zájem budoucích učitelů o studium médií a mediální výchovu. Pokouší se odpovědět na základní otázku, proč se zabývat studiem médií a co je možné tímto studiem získat. Předmět směřuje hlavně k tomu, aby ukázal, jak média fungují, jak vznikají mediální sdělení a jak média ovlivňují život příjemců.

Osnova

1. Úvod do studia médií. Literatura předmětu, vysvětlení pojmů.2. Co jsou masová média. Vliv médií na publikum. Vliv mediálního násilí na děti.3. Média a zábava. Reality show jako vlivný žánr televizní zábavy.4. Média a zpravodajství. Žánry zpravodajství a publicistiky.5. Média a marketing. Média a reklama.6. Regulace a autoregulace médií.

Literatura

MIČIENKA, Marek a Jan JIRÁK. Základy mediální výchovy. Praha: Portál, 2007. ISBN 978-80-7367-315-4. infoBURTON, G. a J. JIRÁK. Úvod do studia médií. Brno: Barrister & Principal, 2001. infoKROČA, David . Základy mediální výchovy. 1. vyd. Brno: Komenský, Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity, 2008. s. 36. č. 5. ISSN 0323-0449. info

Garant

doc. PhDr. Milena Šubrtová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. et Mgr. Marek Lollok