Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktické činnosti 1 (MSBK_PC1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MSBK_PC1 - Praktické činnosti 1, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po ukončení předmětu by student měl být schopen využít základní vědomosti a dovednosti při práci s přírodními a technickými materiály a aplikovat získanou inspiraci pro pracovní činnosti předškolních dětí v návaznosti na Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání.

Osnova

1. Pracovní činnosti v obecné rovině předškolního vzdělávání, legislativa2. Základní úkony v pracovních činnostech. Materiály a pomůcky využívané při práci s dětmi předškolního věku3. Vztah pracovních činností a ostatních forem práce4. Náměty z papíru - trhání, nalepování, lepení5. Náměty z papíru - překládání, protahování, obkreslování6. Náměty z papíru - stříhání, vystřihování7. Náměty z papíru - skládání8. Náměty z přírodních materiálů - sběr, zpracování, uchovávání9. Náměty z přírodních materiálů - podzimní přírodniny10. Náměty z přírodních materiálů - kombinace s dalšími materiály11. Náměty z kovů - drátů, základní techniky12. Náměty z kovů - drátů, výroba šperků

Literatura

Školský zákon 561/2004 Sb. www.msmt.cz.KOLEKTIV AUTORŮ. Velká kniha pro malé mistry 1 – 6, Praha: Ikar, 1995 – 2000.CLAYCOMBOVÁ, P. Školka plná zábavy. Praha: Portál, 2006.VONDROVÁ, P. Tvoříme z přírodních materiálů. Brno: Computer Press, 2006.Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání www.rvp.cz.

Garant

Ing. Gabriela Štěpánová

Vyučující

Ing. Gabriela ŠtěpánováMgr. Petr Vybíral