Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum osobnostní a sociální výchovy (MSBK_POSV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MSBK_POSV - Praktikum osobnostní a sociální výchovy, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je během praktických cvičení si osvojit metody OSV, kdy OSV chápeme jako učení odpovědnému vztahu k sobě , druhým i okolnímu světu. Cílem jednotlivých cvičení je porozumět sobě samému, uvědomit si postavení sebe v okolním světě, naučit se správně komunikovat, učit se partnerské citlivosti, kooperaci, schopnosti vytvořit skupinu a formovat v ní vztahy pomocí metod tvořivé dramatiky.

Osnova

The goal of the subject is getting acquainted with the fundamentals of the theory of socially-psychological training, acquiring capability to prepare and realise partial techniques of an interactive training in a managerial work and in a practical exercise to acquire a view of his own interactive skills (perceptional, communicative, organisational) and social marks influencing the relations to people and personal interactive style.

Literatura

KOMÁRKOVÁ, Růžena, Ivan SLAMĚNÍK a Josef VÝROST. Aplikovaná sociální psychologie III. Praha: Grada, 2001. ISBN 80-247-0180-4. info

Garant

doc. PaedDr. Hana Horká, CSc.

Vyučující

PhDr. Jaroslav Řezáč, CSc.