Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktický jazyk a reálie - RJ (MSBK_RPJR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MSBK_RPJR - Praktický jazyk a reálie - RJ, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavní důraz předmětu je kladen na rozvíjení základních komunikativních dovedností na základě dialogu, besed a diskusí v rámci konverzačních a reáliových témat. Zásadní složkou předmětu je zdokonalování ústního projevu po stránce fonetické, lexikální i gramatické. Studenti souběžně rozvíjejí své dovednosti poslechu a čtení a porozumění při práci s texty z oblasti kulturologie a aktuálními periodiky.

Osnova

Předmět obsahuje základní konverzační témata:1.Obchodní styky, manažerská jednání, smlouvy.2.Banky a bankovnictví. Politický systém.3.Ekologie. Problémy životního prostředí.4. Ruské noviny a časopisy. Současná žurnalistika.Do reáliové části předmětu byla zařazena témata navazující na praktickou konverzaci: Současné Rusko, správní a politický systém. Ruská vlajka, státní znak a hymna. Noví Rusové a každodenní život. Ruské metropole. Geografie Ruska.

Literatura

PEŠKOVÁ,M. Stranověděnije Rossii. Internetová učebnice . ZČU Plzeň 2008. http: // www.ruskerealie.zcu.cz/SKOKAN, Ladislav. Rusko :geografický přehled. Vyd. 1. V Ústí nad Labem: Univerzita J.E. Purkyně, 2005. 215 s. ISBN 80-7044-647-1. infoSKOKAN, Ladislav. Reálie Ruska. Vyd. 2., rozš., aktualiz. Ústí nad Labem: Univerzita J.E. Purkyně, 2004. 230 s. ISBN 80-7044-551-3. infoSKOROCHODOV, Lev Ju. a Ol'ga V. CHOROCHORDINA. Okno v Rossiju :učebnoje posobije po russkomu jazyku kak inostrannomu dlja prodvinutogo etapa. Sankt-Peterburg: Zlatoust, 2003. 191 s. ISBN 5-86547-227-5. info

Garant

PhDr. Mgr. Simona Koryčánková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. et Mgr. Markéta KorbelováPhDr. Mgr. Simona Koryčánková, Ph.D.