Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra v životě dítětě 1 - Teorie a metodika her (MSBK_TMH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MSBK_TMH - Hra v životě dítětě 1 - Teorie a metodika her, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

V rámci semináře student:Seznámí se s možnostmi výchovného využití her, ze všech mozných oblastí souvisejících přímo či nepřímo se zážitkové pedgogiky.Vytváří si kartotéku her a seznámí se s hrami ostatních studentů v kontextu rozvoje osobnosti.Dokáže vypracovat metodiku hry a presentovat své herní aktivity.Po absolvování předmětu student bude schopen:využívat hry ve výchovně-vzdělávací práci s dětmi a jiným specifickými skupinami.

Osnova

Osnova předmětu:Vymezení pojmu hra;Teorie hry;Význam a funkce hry;Zákonitosti hry;Charakteristické znaky hry;Využití hry pro pedagogickou diagnostiku;Hračka.

Literatura

KOŤÁTKOVÁ, Soňa. Hry v mateřské škole v teorii a praxi :význam hry, role pedagoga, cíl hry, soubor her. Vyd. 1. Praha: Grada, 2005. 184 s. ISBN 80-247-0852-3. infoSEVEROVÁ, Marie. Hry v raném dětství. Praha: Academia, 1982. 211 s. : i. infoMILLAROVÁ, S. Psychologie hry. Praha: Panorama, 1978. infoZAPLETAL, Miloš. Encyklopedie her : 1000 her v tělocvičně, na hřišti, na louce, ve městě, v terénu, v místnosti [Zapletal, 1973]. Vyd. 1. Praha: Olympia, 1973. 242 s. : i. infoHUIZINGA, Johan. Homo ludens : o původu kultury ve hře : Homo ludens (Orig.). Vyd. 1. Praha: Mladá fronta, 1971. 226 s. info

Požadavky

Předpoklad pro ukončení předmětu je prezentace vlastní herní aktivity.

Garant

PhDr. Zora Syslová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Zora Syslová, Ph.D.