Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fonetika a fonologie 1 - NJ (MSBP_NFF1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MSBP_NFF1 - Fonetika a fonologie 1 - NJ, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto předmětu budou studenti schopni interpretovat rozdíly mezi výslovností německých a českých vokálů a diftongů a charakterizovat příslušné výslovnostní chyby českých rodilých mluvčích.Nach dem Seminar sind die Studenten im Stande die Unterschiede in der Aussprache der deutschen und tschechischen Vokale und der Diphthonge zu erklären, sowie die entsprechenden Aussprachefehler von tschechischen Muttersprachlern zu charakterisieren.

Osnova

1. Nácvik výslovnosti německých vokálů a diftingů s důrazem na fonémy, které se v češtině nevyskytují.2. Německý přízvuk.3. Redukce nepřízvučných slabik.4. Práce se slovní zásobou a gramatikou z fonetického hlediska z lekcí používané učebnice v jazykových cvičeních.5. Zavedení a doplňování vlastního fonetického slovníku.

Literatura

povinná literaturaKOVÁŘOVÁ, Alena . Úvod do fonetiky a fonologie němčiny. 1. vyd. Brno: Tisk OL Print Šlapanice, 2003. 60 s. ISBN 80-210-3263-4. infodoporučená literaturaKOVÁŘOVÁ, Alena . Německá gramatika v tabulkách. 2. vyd. Brno: Nová škola ,Brno, 1999. 59 s. ISBN 80-85607-45-X. info

Garant

Mgr. Tomáš Káňa, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Alena Kovářová