Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výtvarné činnosti 1 (základy výtvarné kultury) (MSBP_VC1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MSBP_VC1 - Výtvarné činnosti 1 (základy výtvarné kultury), Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je získání základních vědomostí o problematice výtvarné kultury jako východisku výchovné práce ve výtvarné výchově předškolního vzdělávání.

Osnova

1.Výtvarná kultura jako nedílná součást života každého jedince.2.Umění jako specifický projev poznání a komunikace.3.Proměny výtvarných výrazových prostředků uměleckých děl v historických etapách.4.Chápání a interpretace uměleckého díla ve vztahu k jeho tvůrci.5.Výchova uměním v současném pojetí výtvarné výchovy.6.Užité umění a jeho role ve výchovném působení.7.Výtvarná výchova jako součást předškolní multikulturní výchovy dětí.

Literatura

BALEKA, Jan. Výtvarné umění. Praha : Academia, 1997. 429 s. ISBN 80-200-0609-5GOMBRICH, Ernst H. Příběh umění. Translated by Miroslava Tůmová. Vyd. v češtině 2. (revido. Praha: Argo, 1995. 683 s. ISBN 80-7203-143-0. info

Garant

prof. PaedDr. Radek Horáček, Ph.D.

Vyučující

prof. PaedDr. Radek Horáček, Ph.D.Mgr. Bc. Alice Stuchlíková, Ph.D.Mgr. Hana Svobodová