Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdravotně preventivní a pohybové aktivity v zimní přírodě (MSBP_ZPPA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MSBP_ZPPA - Zdravotně preventivní a pohybové aktivity v zimní přírodě, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po absolvování předmětu je student schopen vysvětlit a aplikovat techniku a metodiku nácviku základních pohybových dovedností na sněhu a na ledě hravou formou zaměřenou na konkrétní cvičení uplatňovaná na zimních školkách v přírodě.

Osnova

1. Hry na sněhu.2. Klouzání, sáňkování, jízda na bobech a jiném vhodném náčiní, možnosti pohybových aktivit na sněhu a na ledě.3. Technika a metodika nácviku klasických běžeckých stylů hravou formou s respektováním zvláštností při výuce předškoláků, směrovaná k pozdějšímu praktickému využití v lyžařské turistice.4. Technika a metodika nácviku základů sjíždění a zatáčení hravou formou s přihlédnutím k odlišnostem při výuce dětí předškolního věku.5. Zvláštnosti metodiky nácviku základních bruslařských dovedností dětí, hry na ledě.6. Příprava a realizace zimní školky v přírodě se zaměřením na sezónní pohybové aktivity.Samostatná práce na téma: Pohybová náplň zimní školky v přírodě, možnosti jejího zařazení do celodenního režimu – včetně náhradního programu v případě nepříznivého počasí.

Literatura

Kutáč, P. Navrátíková, T. Cvičíme a hrajeme si na lyžích. Olomouc: Hanex, 2007.BRTNÍK, Jiří a Jan NEUMAN. Zimní hry na sněhu i bez něj. Illustrated by Petr Ďoubalík. Vyd. 2. Praha: Portál, 2003. 275 s. ISBN 80-7178-762-0. infoBARTŮNĚK, Dušan. Hry v přírodě s malými dětmi :hry a cvičení v přírodě pro děti ve věku od 4 do 8 let. Illustrated by Jana Kudličková. Vyd. 1. Praha: Portál, 2001. 159 s. ISBN 80-7178-539-3. infoDVOŘÁKOVÁ, Hana. Sportujeme s nejmenšími dětmi. 1. vyd. Praha: Olympia, 2001. 125 s. ISBN 80-7033-313-8. infoBEDŘICH, Ladislav . Učíme lyžovat. I. Olomouc: UP, 1999. s. 109. ISBN 80-7067-990-5. infoŠAFAŘÍK, Vladimír. Teorie a metodika bruslení. 2., přeprac. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1972. 172 s. : 6. info

Garant

doc. PaedDr. Vladislav Mužík, CSc.

Vyučující

PaedDr. Hana Janošková, Ph.D.Mgr. Daniela Jonášovádoc. PaedDr. Vladislav Mužík, CSc.Mgr. Hana Šeráková, Ph.D.Mgr. Marek TrávníčekPhDr. Mgr. Petr Vlček, Ph.D.Mgr. Jaroslav Vrbas, Ph.D.