Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Podnikové hospodářství 2 - T, D (OP3BK_DPH2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OP3BK_DPH2 - Podnikové hospodářství 2 - T, D, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Obsah předmětu bezprostředně navazuje na předmět „Podnikové hospodářství 1“. V první části je zaměřena pozornost na charakterizaci různých podob podniků podle jejich základních rysů a vymezení základních problémů, se kterými se podniky při své činnosti potýkají. Další výklad se pak zaměřuje na obecné otázky podnikové ekonomiky a uskutečňuje se proto bez vazby na konkrétní příslušnost podniku k určitému oboru nebo odvětví. Cílem je uvedení do problematiky podnikových funkcí a hlavních činností.

Osnova

Předmět je nyní průběžně inovován v období řešení projektu (2011-2013) > CZ.1.07/2.2.00/15.0205 "Inovace akreditovaného bakalářského studijního oboru Učitelství praktického vyučování".1. Výroba jako hlavní podniková funkce, plánování výrobního programu a výrobního procesu.2. Plánování nákupu, dopravy a skladování.3. Vědecko-technický rozvoj a inovace.4. Odbyt a odbytová politika.5. Členění nástrojů odbytové politiky, výrobková a cenová politika.6. Komunikační a distribuční politika.7. Investice a financování.8. Investiční plánování a investiční propočty.9. Majetková a kapitálová výstavba podniku.10. Účetní závěrka.

Literatura

Úvod do podnikového hospodářství. Edited by Günter Wöhe - Eva Kislingerová, Translated by Zuzana Maňasová. 2. přeprac. a dopl. vyd. Praha: C.H. Beck, 2007. xxix, 928. ISBN 978-80-7179-897-2. infoMUGLER, Josef. Podnikové hospodářství malých a středních podniků. 2. přeprac. vyd. Plzeň: Západočeská univerzita, 2001. 111 s. ISBN 80-7082-729-7. info

Garant

doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Bc. Petr Suchánek, Ph.D.