Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z didaktiky praktického vyučování - O (OP3BK_DSDO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OP3BK_DSDO - Seminář z didaktiky praktického vyučování - O, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je osvojení základů didaktické analýzy učiva, získání základních dovedností v projektování výuky při přípravě školních vzdělávacích programů zejména v odborné složce výuky ekonomických oborů. Příprava studentů na náslechy v praktiku odborných předmětů na školách – analyzovat situace ve třídě a pracovat s přípravou na vyučovací hodinu.

Osnova

1.Formulovat dlouhodobé a krátkodobé pedagogické cíle podle míry obecnosti, stupně vzdělání a obsahového zaměření.2.Vazby mezi vzdělávacími cíli a standardy.3.Didaktická analýza učiva vybraných odborných předmětů ekonomických oborů v jednotlivých tématech.4.Vypracovat projekt výuky pro zvolený odborný předmět, včetně přípravy na vyučovací hodinu.5.Analyzovat modelové situace ve třídě v jednotlivých fázích výuky.

Literatura

ČADÍLEK, Miroslav a Aleš LOVEČEK . Didaktika odborných předmětů. Brno: Akademické nakladatelství CERM, s.r.o., 2003. 173 s. infoČADÍLEK, Miroslav . Didaktika praktického vyučování I. Brno: Akademické nakladatelství CERM,s.r.o., 2003. 104 s. infoČADÍLEK, Miroslav a Pavla STEJSKALOVÁ . Didaktika praktického vyučování II. Brno: Akademické nakladatelství CERM, s.r.o., 2003. 68 s. infoŠVEC, Vlastimil, Hana FILOVÁ a Oldřich ŠIMONÍK. Praktikum didaktických dovedností. 2. vyd. Brno: Masarykova univerzita v Brně, 2003. 90 s. ISBN 80-210-2698-7. infoMAŇÁK, Josef a Vlastimil ŠVEC . Výukové metody. Brno: Paido, 2003. 219 s. 148. ISBN 80-7315-039-5. infoKALHOUS, Zdeněk a Otto OBST. Školní didaktika. Vyd. 1. Praha: Portál, 2002. 447 s. ISBN 80-7178-253-X. info

Garant

doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Vyučující

Ing. Pavla Stejskalová