Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z didaktiky praktického vyučování - T (OP3BK_DSDT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OP3BK_DSDT - Seminář z didaktiky praktického vyučování - T, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je osvojení základů didaktické analýzy učiva, získání základních dovedností v projektování výuky při přípravě školních vzdělávacích programů, zejména v odborné složce výuky technických oborů. Příprava studentů na náslechy v praktickém vyučování (odborném výcviku) na školách – analyzovat situace ve třídě (skupině) a pracovat s přípravou na vyučovací jednotku.Na konci kurzu bude student schopen:- Stanovit konkrétní výukové cíle svého oboru.- Provést didaktickou analýzu učiva a stanovit obsah výuky odborného výcviku.- Aplikovat výukové metody, formy a prostředky na výuku odborného výcviku.- Vypracovat konkrétní písemnou přípravu na výuku odborného výcviku.

Osnova

1. Formulace dlouhodobých a krátkodobých pedagogických cílů v odborném výcviku podle míry obecnosti, stupně vzdělání a obsahového zaměření.2.Vazby mezi vzdělávacími cíli a standardy.3.Didaktická analýza učiva praktického vyučování a vybraných odborných předmětů technických oborů v jednotlivých tématech.4. Volba vyukových metod, forem a prostředků ve výuce odborného výcviku.5. Projekt výuky praktického vyučování, včetně přípravy na vyučovací jednotku.6.Analyza modelové situace ve třídě v jednotlivých fázích výuky.

Literatura

doporučená literaturaŠVEC, Vlastimil, Hana FILOVÁ a Oldřich ŠIMONÍK. Praktikum didaktických dovedností. 2. vyd. Brno: Masarykova univerzita v Brně, 2003. 90 s. ISBN 80-210-2698-7. info

Garant

doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Vyučující

Ing. Jan DěckýJUDr. Mgr. Ing. Kateřina Šmejkalová