Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektrotechnologie - motorová vozidla (OP3BK_DTED)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OP3BK_DTED - Elektrotechnologie - motorová vozidla, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je osvojení vybraných vědomostí a dovedností z oblasti materiálů v elektrotechnice, technologie polovodičových součástek, technologie pasivních součástek, technologie konstrukčních součástek a technologie plošných spojů s ohledem na použití v dopravě a dopravních prostředcích.

Osnova

1. Úvod do problematiky, elektrotechnologie v motorových vozidlech.Materiály pro elektrotechniku, druhy a vlastnosti2. Změna vlastností materiálů změnou struktury3. Změna vlastností materiálů změnou složení4. Charakteristické vlastnosti elektricky vodivých materiálů5. Magnetické materiály, fyzikální podstata magnetismu6. Elektroizolační materiály, izolanty a dielektrika7. Polovodičové materiály, fyzikální podstata elektrické vodivosti8. Základy vakuové techniky a technologie9. Aplikace tenkých vrstev v elektronice, tenkovrstvové vodiče a kontakty10. Technologie tlustých vrstev, aplikace v elektrotechnice11. Vodivé vrstvy, odporové vrstvy, dielektrické a izolační vrstvy12. Technologie polovodičových součástek a integrovaných obvodů13. Technologie optoelektroniky, optické vlákno14. Struktury a fáze termotropních kapalných krystalů15. Technologie pasivních součástek, rezistory, kondenzátory16. Technologie konstrukčních součástek17. Technologie plošných spojů, pájení v elektrotechnice a elektronice.18. Technologie a ekologie – plasty19. Technická normalizace a metrologie, jakost, kvalita, spolehlivost a životnost.

Literatura

PECINA, Pavel . Elektronika (technická praktika z elektroniky). Brno: MU, 2007. 159 s. ISBN 978-80-210-4279-7. info

Garant

doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Vyučující

Ing. Jan Děckýdoc. RNDr. Petr Sládek, CSc.