Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Doprava a systémy dopravní výchovy 3 - seminář (OP3BP_DS3S)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OP3BP_DS3S - Doprava a systémy dopravní výchovy 3 - seminář, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci kurzu bude student schopen:Provést pedagogicko-psychologickou analýzu dopravní výchovy, dopravních systémů a vzdělávání ve směru dopravní výchovy ve vybraných zemích EU a vysvětlit význam hodnocení zahraničních systémů pro inspiraci pro Českou republiku.Na základě nabytých vědomostí bude schopen načrtnout perspektivy dopravních projektů .

Osnova

Stručný sylabus:Dopravní výchova ve světle vybraných pedagogických kategorií.Psychologické aspekty chování účastníků provozu. Uplatnění psychologických principů v dopravní výchově.Didaktika dopravní výchovy. Cíl a obsah dopravní výchovy na SŠ. Formy a metody realizace dopravní výchovy pro mládež ve věku adolescence.Využití obsahu a metod dopravní výchovy k rozvoji kreativních schopností žáků na SŠ.Modelování a řešení dopravních situací.Projekty dopravní výchovy v ČR a v EU.

Literatura

A large English-Czech technical dictionary (Souběž.) : Velký anglicko-český technický slovník. D. 1, A-E : Velký anglicko-český technický slovník. D. 2, F-O : Velký anglicko-český technický slovník. D. 3, P-Z. infoDeutsch-tschechisches technisches Wörterbuch : Německo-český technický slovník [Kučera, 1962] : Německo-český technický slovník [Levinský, 1983] : Německo-český technický slovník [Levinský, 1989]. info

Požadavky

NOW ( OP3BP_DS3P Systémy dopravní výchovy 3 )

Garant

doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Vyučující

Ing. Jan DěckýJUDr. Mgr. Ing. Kateřina Šmejkalová