Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Školní vzdělávací programy - cvičení (OP3BP_DVDC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OP3BP_DVDC - Školní vzdělávací programy - cvičení, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po absolvování předmětu bude student schopen:- Vysvětlit zásady tvorby školních vzdělávacích programů (ŠVP).- Popsat jednotlivé části ŠVP.- Vypracovat osnovu svého předmětu do ŠVP.

Osnova

Náplní předmětu"Školní vzdělávací programy-cvičení" jsou prezenace studentů k problematice tvorby školních vzdělávacích programů podle pokynů vyučujícího.Stručný sylabus:1. Struktura a obsah RVP2. Přípravná fáze před tvorbou ŠVP3. Struktura ŠVP a postup tvorby3.1 Úvodní identifikační údaje3.2 Profil absolventa3.3 Učební plán3.4 Učební osnovy3.5 Vzdělávací moduly3.6 Personální a materiální podmínky3.7 Spolupráce se sociálními partnery4.Rozpracování a realizace klíčových kompetencí a průřezových témat3.1 Klíčové kompetence3.2 Průřezová témata3.3 Metodika práce s průřezovými tématy

Literatura

ČADÍLEK, Miroslav a Pavel PECINA . Teorie a praxe tvorby školních vzdělávacích programů. Praha: NÚOV, 2008. 110 s. info

Garant

doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Vyučující

Mgr. Pavel Pecina, Ph.D.