Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční řízení podniků (OP3MK_EKOP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OP3MK_EKOP - Finanční řízení podniků, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je poskytnout rámcový přehled poznatků z oblasti ekonomiky a řízeníobchodních činností ve službách a to zejména maloobchodních činností. Studenti se seznámí s nástroji řízení a metodami a technikami v nákupním a prodejním procesu a v procesu řízenízásob včetně metod ekonomického hodnocení daných procesů a významem logistiky v obchodních činnostech.

Osnova

1. Druhy obchodních činností.2. Objekty a formy nákupu.3. Způsoby prodeje.4. Organizace nákupu a prodeje v podniku.5. Prodejní techniky.6. Logistické procesy nákupu.7. Logistické procesy prodeje.8. Řízení a ekonomické souvislosti řízení zásob.9. Řízení velkoamaloobchodního provozu.10. Ekonomické a neekonomické kritéria hodnocení nákupu a prodeje.11. Administrativa nákupu, prodeje a skladování.12. Řízení kvality v procesech nákupu, skladování a prodeje.13. Využití IS/IT v obchodních činnostech.14. Obchodnězávazkovévztahy v obchodě.

Literatura

JOBER, D. a kol. Management prodeje. Praha: Computer Press, 2001. ISBN 8072265334.LUKOSZOVÁ, X. Nákup a jeho řízení. Brno: Computer Press, 2004. ISBN 8025101746

Garant

doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Bc. Petr Suchánek, Ph.D.