Předmět Zbožíznalství (OP3MK_ZBZN)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OP3MK_ZBZN - Zbožíznalství, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Cíl
Předmět zbožíznalství umožňuje studentům orientaci v hlavních sortimentních skupinách v souladu s platnou legislativou a požadavky obchodní praxe, objasňuje problematiku užitnýchvlastností, jakosti, hodnocení zboží, vad zboží, označování a odborného prodeje zboží.
Osnova
Potravinářské zbožícharakteristikavýznamčleněnípožadavky na jakost a ochrana jakostioznačováníuvádění do oběhutrendy vývoje potravin vč. tendence k humanizaci výrobkůetapy ve vývoji potravin
Literatura
KAVINA, Josef. Zbožíznalství potravinářského zboží pro 1. ročník středních odborných učilišť a integrovaných středních škol učebního oboru prodavač - prodavačka, zaměření pro potravinářské zboží a pro smíšené zboží. 1. vyd. Praha: IQ 147, 1996. 177 s. info
Garant
doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.
Vyučující
Ing. Lenka Dohnalová