Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvůrčí psaní a dramatická výchova (OSDV_TPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSDV_TPS - Tvůrčí psaní a dramatická výchova, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je rozvoj a využití schopnosti psát, myslet a jednat tvořivě, rozvoj schopnosti studentů formulovat myšlenku a názor, vyjádřit svůj pocit, postoj a vlastní argument. Účastníci dílny získají zkušenost s psaním textů vhodných k dramatizaci či jako podklad pro improvizaci a dovednosti k užití metod tvůrčího psaní v pedagogické práci.

Osnova

Tvůrčí psaní – vyučovací předmět, učební médium.Tvůrčí psaní z hlediska formativního.Tvůrčí psaní z hlediska obsahu oboru.Techniky tvůrčího psaní – techniky hledání témat, techniky stimulace k psaní, blokády při psaní, techniky psaní.Cvičení a projekty.

Literatura

PAVLOVSKÁ, Marie . Tvůrčí psaní v hodinách dramatické výchovy. In Kolokvium Metody výuky tvůrčího psaní, Literární akademie – Soukromá vysoká škola Josefa Škvoreckého. 2012. infoDOČEKALOVÁ, Markéta. Tvůrčí psaní pro každého. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2010. 174 s. ISBN 9788024730172. infoFIŠER, Zbyněk . Tvůrčí psaní pro dospělé v teorii a praxi. 1. vyd. Brno: Vzdělávací a poradenské centrum Masarykovy univerzity, 2005. 32 s. Univerzita třetího věku. infoFIŠER, Zbyněk . Tvůrčí psaní pro učitele. In V. regionální setkání přátel angažovaného učení. 2003. infoFIŠER, Zbyněk . Tvůrčí psaní pro učitele češtiny a výchov na ŽŠ a SŠ. Cyklus pěti přednášek. In Další vzdělávání pedagogických pracovníků. Pedagogické centrum Brno. 2003. infoFIŠER, Zbyněk . Tvůrčí psaní pro vychovatele. Cyklus pěti přednášek. In Další vzdělávání pedagogických pracovníků. Pedagogické centrum Brno. 2003. infoFIŠER, Zbyněk. Tvůrčí psaní :malá učebnice technik tvůrčího psaní. Brno: Paido, 2001. 164 s. ISBN 80-85931-99-0. info

Garant

MgA. Lenka Remsová, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Marie Pavlovská, Ph.D.